Wszystkie , Desery , Na lunch , Na śniadanie
Nowe, naturalne i niesłodzone kokosowe jogurty marki własnej Pilos z Lidla okazały się hitem! Wreszcie jest jogurt, który nie smakuje jak ulepek, ma wspaniałą konsystencję i nadaje się jako baza do różnych deserów. Do tej pory nie byłam fanką jogurtów roślinnych – ten lidlowy to odmienił. Dlatego od razu zabrałam się za przygotowanie jednego z moich ulubionych deserów – jogurt z chia z kwaśnymi owocami (ja miałam porzeczki) oraz poppingiem z jagły.
Składniki:
- 1 kubek niesłodzonego, naturalnego jogurtu kokosowego.
- 4 łyżki kwaśnych owoców – mogą być domowej roboty owoce w żelu, podgrzane z odrobiną cukru owoce mrożone, albo np. mus jabłkowy, duszone jabłka itd.
- 1/4 szklanki poppingu z jagły lub amarantusa.
- 4-5 łyżeczek czubatych chia
Przygotowanie:
- Na dno szklanki/miseczki/słoika wyłożyć owoce.
- W innej misce wymieszać jogurt z ziarnami chia. Wylać na owoce
- Na górze posypać poppingiem.
- Całość zostawić w lodówce kilka godzin do zgęstnienia.
Smacznego!