Naleśnikowe roladki z owocami, dżemem i masłem orzechowym (bezglutenowe, wegańskie)

Naleśniki są idealne jako przekąska do szkoły, pracy i na podwieczorek. Owoce i masło orzechowe to cenne dodatki, które warto włączyć do swojej diety. Jeśli występuje alergia na orzechy masło w przepisie z powodzeniem można zastąpić.

Składniki:

  • naleśniki usmażone według tego lub tego przepisu.
  • owoce: ja użyłam gruszki i banana
  • masło orzechowe
  • wysokiej jakości dżem lub konfitura

Przygotowanie:

  • Na jedną rolkę potrzebujemy około ćwierć banana i ćwierć gruszki. Można nałożyć trochę więcej.
  • Masła orzechowego nie powinno być więcej niż tej jeden pasek. Jest ono dość tłuste i kaloryczne, więc tyle zupełnie wystarczy. Jeśli występuje alergia na orzechy można użyć np. masła sezamowego lub samego dżemu.
  • Rolkę po zwinięciu należy zawinąć w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki
  • Rolkę można pokroić na małe kawałki albo zjadać w całości:)

Tutaj znajdziesz inne pomysły na naleśniki. 

Podobne wpisy

domowy syrop

Domowy syrop na odporność – najlepsze przepisy 

kokosanki bezglutenowe wegańskie

Kokosanki bez glutenu, wegańskie

zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana wegańska z bezglutenowym beszamelem.

krewetki z chorizo

Krewetki z chorizo z zielonym groszkiem(bez glutenu i nabiału)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.