Tarta czekoladowa bez pieczenia, za to na spodzie z ziarnami i daktylami, oraz masą z kaszy jaglanej i czekolady. Do tego dowolne owoce i mamy przepis na deser, który zawsze się udaje i świetnie smakuje.
Składniki na spód:
- szklanka jagły ekspandowanej
- pół szklanki daktyli
- pół szklanki płatków migdałowych
- 2 łyżki oleju kokosowego
Składniki na krem:
- 2 szklanki mleka roślinnego
- pół szklanki płatków jaglanych
- tabliczka gorzkiej czekolady
- aromat waniliowy
Owoce do ozdoby
Przygotowanie
- Składniki na spód dokładnie zmielić w mikserze i wyłożyć na spód.
- Mleko zagotować z płatkami, kiedy zacznie gęstnieć, dodać czekoladę. Przestudzić i dokładnie zmiksować.
- Masę wylać na spód i schłodzić. Ozdobić owocami.
Przepysznie wyglądają!:)
https://julias-cooking.com/