Wegańska polewa czekoladowa

Wegańska polewa czekoladowa – najszybszy przepis na świecie. Przyznam, że jak wypiek mi średnio się uda albo nie mam pomysłu czym by tu ozdobić coś to szybko robię tę polewę i połowę zjadam, a połową ozdabiam co trzeba.

Wegańska polewa czekoladowa – składniki

  • 1/3 szklanki dowolnego mleka roślinnego
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 2 łyżki czubate oleju kokosowego
  • 3  – 4 czubate łyżki kakao

Wegańska polewa czekoladowa – przygotowanie

Przyznam otwarcie: ja to wszystko na raz wrzucam do rondla, stawiam na mały gaz i cały czas mieszam aż się rozpuści i chwilę pogotuje i zgęstnieje. Nidy mi się nie rozwarstwiło ani nic:) W lodówce ładnie tężeje. Jedyne co to po schłodzeniu się nie błyszczy jak ta z czekolady, ale i tak jest boska:)

Zobacz co możesz ozdobić polewą – bezglutenowe ciastka i ciasta

 

Podobne wpisy

kokosanki bezglutenowe wegańskie

Kokosanki bez glutenu, wegańskie

bezglutenowe placuszki

Jogurtowe (roślinne) placuszki z jabłkiem bezglutenowe

drożdżówki bezglutenowe

Drożdżówki bezglutenowe z morelami (bezglutenowe, bezmleczne, wegańskie)

Kruche ciasto z owocami bez glutenu, mleka, jajek (szybkie)

8 thoughts on “Wegańska polewa czekoladowa”

  1. Dziękuję za przepis! Jest P E R F E K C Y J N A! <3 Nie sądziłam, że możliwe jest uzyskać taką polewę bez dodatku czekolady :O No to teraz sobie zaoszczędzę, bo te wegańskie czekolady po ok 10zł za tabliczkę chodzą. Dziekuję! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.