Wegańska polewa czekoladowa – najszybszy przepis na świecie. Przyznam, że jak wypiek mi średnio się uda albo nie mam pomysłu czym by tu ozdobić coś to szybko robię tę polewę i połowę zjadam, a połową ozdabiam co trzeba.
Wegańska polewa czekoladowa – składniki
- 1/3 szklanki dowolnego mleka roślinnego
- 3 łyżki cukru lub ksylitolu
- 2 łyżki czubate oleju kokosowego
- 3 – 4 czubate łyżki kakao
Wegańska polewa czekoladowa – przygotowanie
Przyznam otwarcie: ja to wszystko na raz wrzucam do rondla, stawiam na mały gaz i cały czas mieszam aż się rozpuści i chwilę pogotuje i zgęstnieje. Nidy mi się nie rozwarstwiło ani nic:) W lodówce ładnie tężeje. Jedyne co to po schłodzeniu się nie błyszczy jak ta z czekolady, ale i tak jest boska:)
Zobacz co możesz ozdobić polewą – bezglutenowe ciastka i ciasta
Dziękuję za przepis! Jest P E R F E K C Y J N A! <3 Nie sądziłam, że możliwe jest uzyskać taką polewę bez dodatku czekolady :O No to teraz sobie zaoszczędzę, bo te wegańskie czekolady po ok 10zł za tabliczkę chodzą. Dziekuję! 🙂
Cieszę się bardzo:)
Boska polewa! Właśnie gości na moim jagielniku!
super!
Czy polewa zastyga całkowicie?
Dzień dobry. Nie, ona jest taka raczej półpłynna, ale trochę zastyga w lodówce. Żeby mieć taką totalnie sztywną to polecam rozpuścić gorzką czekoladę:)
super, super, super :):) przepyszna i zawsze wychodzi 🙂
Dziękuję:)